Σπαταλάς τα ταλέντα σου;





    Οι άνθρωποι ζουν ζωές που δεν τους γεμίζουν επειδή:

1) Δε πιστεύουν αρκετά στον εαυτό τους ώστε να εκφράσουν τα ταλέντα τους,
2)Νιώθουν ενοχή αν δεχτούν χρήματα για τα ταλέντα τους,
3)Δε μπαίνουν στη δράση ώστε να μπορούν να κερδίσουν τη ζωή τους απο τα ταλέντα τους.


  Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούντε οικονομικά κ μαραίνοντε συναισθηματικά,επειδή η ζωή τους δε περικλείει το πάθος τους.


  Ο πολιτισμός μας δίνει μεγάλη πίστη στη καρικατούρα του 'πεινασμένου καλλιτέχνη' κ φτάνει μάλιστα στο σημείο να τη θεωρεί ρομαντική.


  Αντίθετα υπάρχουν πολιτισμοί στους οποίους η καλλιτεχνική έκφραση ανταμείβεται πολύ περισσότερο από τη διανοητική ικανότητα.Ολόκληρος ο πολιτισμός του Μπαλί είναι αφοσιωμένος στις τέχνες.Κάθε άτομο έχει εξαιρετικές ικανότητες στη ζωγραφική,τη ξυλογλυπτική,τη λιθοτομία,το σχεδιασμό των υφασμάτων,τη κοσμηματοποιία,τη μουσική η' το χορό.Οι κάτοικοι του Μπαλί ζουν για τη τέχνη κ ότι άλλο κάνουν είναι απλά για να τους συντηρεί.Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί συγκαταλέγοντε στους πιο ευτυχισμένους του πλανήτη.Εαν μαθαίναμε από το παράδειγμα τους θα είμασταν ευτυχέστεροι κ η κοινωνία μας θα έβρισκε μεγαλύτερη ισορροπια.



  
    Το κλειδί για την ανατροπή του συνδρόμου του πεινασμένου καλλιτέχνη είναι η παρατήρηση κ η εστίαση επάνω στους καλλιτέχνες που δε πεινάνε.Εάν θέλεις να βγεις από το υπόγειο κ να μπείς σε έναν  ευρύχωρο μέρος,μελέτησε τις ζωές επιτυχημένων καλλιτεχνών κ εμπνεύσου από τα επιτεύγματα τους.


  Μια άλλη σημαντική ηττοπαθής συμπεριφορά είναι η απροθυμία να δεχτούν βοήθεια  η'να αναθέσουν σε κάποιον αρμόδιο το εμπορικό κομμάτι της εργασίας τους.


    Εάν προσλάβεις έναν από αυτούς θα κάνει όλα εκείνα που κάνουν το κεφάλι σου να γυρίζει,θα σε ελευθερώσει ώστε να επιδιώξεις το πάθος σου κ θα εξασφαλίσετε κ οι δυο μία άνετη ζωή.Άστον να μπεί στο κόσμο σου κ θα ανθίσετε κ οι δύο.


  Κάτι κοχλάζει μέσα σου,που εάν το άφηνες να εκφραστεί,θα σου έφερνε πλούσιες ανταμοιβές.Αποστολή σου είναι να έρθεις σε επαφή μαζί του κ να το εκφράσεις.Μέχρι τότε,θα νιώθεις ότι σου λείπει κάτι σημαντικό.Κ είναι πράγματι έτσι.Μην απολογείσαι προσπαθώντας να είσαι πιο προσοδοφόρος η' αποδεκτός από τους γονείς σου.Τελικά,η πιο προσοδοφόρα καριέρα είναι εκείνη που ταιριάζει στη καρδιά σου κ η μόνη αποδοχή που χρειάζεσαι είναι η δική σου.


    Από το συγγραφέα του 'Ρούφηξε τη ζωή αντί να σε ρουφάει'
                     Alan Cohen.


.................................................................


                      ~Να είστε καλά!~
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις